Carboxy

Carboxytherapy är en av de senaste behandlingsmetoderna inom estetisk hudvård.

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se

Vad är carboxy?

Carboxy kallas för ”mirakelgasen” och den har utropats som det största genombrottet inom skönhetsbehandlingar sedan botulinumtoxin (”botox”). Det är en säker och kliniskt beprövad metod som snabbt har blivit känd världen över som den ledande behandlingen inom hudföryngring och som många kändisar använder sig av.

Vid en carboxy-behandling injiceras koldioxid i eller under huden. Koldioxid är en luktfri och färglös medicinsk gas som bland annat finns i vår utandningsluft. När koldioxiden injiceras uppstår en obalans mellan mängden syre och koldioxid i vävnaden. Kroppen tolkar den ökade koldioxidmängden som syrebrist och ökar därför blodcirkulationen för att förse cellerna i det behandlade området med mer näring och syre. Den ökade tillgången på syre och näring i området stimulerar i sin tur kroppen att restaurera vävnaden genom bl.a. cellförnyelse, fettförbränning och ökad lymfcirkulation vilken för ut slaggprodukter och överflödig vätska.

Hur går en carboxy-behandling till?

Vid en koldioxidbehandling används en särskild apparat som styr värme, tryck och hur mycket koldioxid som skall levereras. Från apparaten löper en slang och i änden av den sitter den nål som förs in i huden.

Koldioxiden sprutas in på olika djup och med olika tekniker beroende på vad man behandlar. Man använder en mycket tunn nål och gör mellan 10-60 små stick per behandlingstillfälle.

Behandlingen är oftast smärtfri, men ibland kan det bränna och svida lite när man får injektionerna. Det krävs ingen återhämtningstid efteråt.

Räkna med 5-10 behandlingssessioner.

Efter att man behandlat färdigt ett område underhålls behandlar man i vissa fall 2-3 gånger per år för att bibehålla uppnådda resultat.

Mörka ringar

Mörka ringar

Akneärr

akneärr

Carboxy passar inte dig som

  • har högt blodtryck, hjärtsjukdom, andningssvårigheter, blodpropp, stroke,
  • diabetes,
  • aktiv hudinfektion i det område som ska behandlas, eller
  • är gravid eller ammar.

Vanliga funderingar

Carboxy-terapi är en förhållandevis riskfri behandling. Komplikationer och biverkningar är ovanliga. Ibland kan man få små blåmärken och en känsla av ”bubbel” på injektionsplatserna. Detta är dock snabbt övergående.

Problemområden

som kan behandlas med carboxy

Dessa områden går att behandla

Rynkor & fina linjer

Hudföryngring

Akneärr

Gratis rådgivning

Innan du genomgår behandlingen rekommenderar vi en gratis rådgivning hos en av våra specialistsjuksköterskor, där vi lyssnar på dina förväntningar och önskemål och tillsammans går igenom önskade områden som du vill behandla. 

Priser & övriga behandlingar

Produkter

På Klinik E.K erbjuder vi ett brett sortiment produkter. Kom in till oss för att fråga vilka produkter som passar dig bäst!

Var utförs tjänsten?

Flottiljgatan 67
721 31 Västerås

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se