Hårtransplantation

Stress, låga testosteronnivåer, viss läkemedelsbehandling samt genetiska skäl är några orsaker till håravfall. Hårtransplantation behandlar alla typer av håravfall!

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se

Hårtransplantation

Håret på huvudet har i århundraden varit en symbol för hälsa och fysisk attraktivitet. Vårt hår ökar vårt självförtroende, förbättrar välbefinnandet och underlättar sociala kontakter. Håravfall kan uppträda oberoende av ålder och tyvärr kan inte alla njuta av en fyllig frisyr under hela sin livstid.

Flera bakomliggande faktorer till håravfall kan identifieras; till exempel stress, låga testosteronnivåer, till följd av viss läkemedelsbehandling samt genetiska skäl som är det absolut vanligaste. Hårtransplantation behandlar alla typer av håravfall.

FUE-metoden – Ingen skalpell, inga stygn!

Vi utför hårtransplantation utan vare sig skalpell eller stygn; det görs enligt den beprövade FUE (Follicular Unit Extraction)-metoden. FUE har utförts världen över sedan början på 2000-talet och våra hårtekniker har lång erfarenhet av denna metod.

Transplantationsprocessen

  • På behandlingsdagen träffar du våra hårspecialister och specialistsjuksköterska som informerar dig om hur ingreppet kommer att gå till. Vi markerar och ritar hårlinjen därefter fotograferas du
  • Vi rakar bakhuvudet och lokalbedövar området som ska behandlas. 
  • Därefter plockar vi follikulär en och en, direkt från hårbotten, genom små cirkulära snitt
  • Innan transplantationen, ges återigen lokalbedövning i det område transplantationen sker
  • Vi använder kirurgiska safirblad för att skapa snitt i området som ska transplanteras
  • Det sista steget är transplantation av folliklarna. Under denna process, transplanteras folliklarna en i taget med en vinkel på 40-45 grader, inom snitt som har skapats med en riktning som möjliggör exakt placering. 
  • De tre faserna har vissa specifika tekniska egenskaper och den viktigaste tekniska kraften i alla steg är utan tvekan kunskap och erfarenhet hos personalen

Läkningsprocessen

Läkningsprocessen är kort. Du kan åka hem redan samma dag. Efter ytterligare tre eller fyra dagar har hårbotten läkt och hårtillväxten påbörjas. Efter transplantationen får du information om eftervård, som innefattar ett särskilt tvättprogram som du gör hemma under två veckors tid.

Hur länge du behöver stanna hemma efter din behandling är väldigt individuellt och beror mycket på vilket yrke du har. Vi rekommenderar dock att man är hemma cirka en vecka.

Det är viktigt att du är försiktig med skötseln av området som har behandlats och undvik att röra på området med fingrarna. Täck inte heller området med olika huvudbonader. 

Eftervård

Det dagliga tvättprogrammet börjar från dag 3 efter ingreppet. Dessa instruktioner ska följas under två efterföljande veckor. 

Genom den dagliga hårtvätten kommer sårskorpor successivt falla tills de försvinner helt. Du kan återgå till ditt vanliga schampo först när det inte finns några spår av sårskorpor. Massera då håret väldigt försiktigt.

Om det fortsatt finns sårskorpor i mottagningsområdet, måste den noggranna eftervården fortsätta. Vid fortsatt problem med hårskorpor efter tre veckor från transplantationsdag bör du kontakta oss för ny bedömning.

Tvättprogram

1. BALSAM & SCHAMPO

Ett mjukgörande balsam förbättrar och förnyar hudcellerna, återfuktar huden och mjukar till sårskorporna.

Balsam ska appliceras både på givarområdet och på mottagarområdet.

Eftervårdsschampot används för att ta bort sårskorpor och hjälpa till med återhämtningsprocessen.

Efter att ha väntat en timme på mjukgörande balsam kan du använda schampot utan att du sköljt balsam.

Skapa ett skum med schampot och applicera skummet på givar- och mottagarområdet mycket försiktigt. 

Skummet får stå kvar i ett par minuter innan du sköljer.

2. SKÖLJ

Spola inte huvudet direkt med duschmunstycket. Använd ljummet vatten och häll vattnet med en kopp eller behållare.

Skölj skummet noggrant.

3. TORKNING

Torka inte håret med handduk. Du ska endast använda hårtork på ett lagom långt avstånd och med kall eller varm luft.

Vanliga funderingar

Genom att använda speciella bedövningsanordningar, kan hårtransplantation utföras smärtfritt utan nålar. Dessa speciella anordningar levererar bedövningsmedel under huden med en sprutprocess under tryck. 

   Nålfria injektorer kräver en kortare varaktighet för bedövningsmetoden att träda i kraft jämfört med konventionella nålens sprutsystem. Av denna anledning känner patienterna mer bekvämt när narkosmedel administreras via nålfria injektorer.

   Vätskestrålningssystemet möjliggör att bedövningen kan fördelas utan nålar. Detta resulterar i en större fördelning av läkemedlet och sprids jämnt i djupet. 

   Personer som har rädsla för injektionsrelaterad smärta och därför tvekar om att ha en hårtransplantation, kan lätt genomgå en operation nu tack vare den nya tillämpning av lokalbedövningen.

Hårtransplantationer har en lång historia, men under 2000-talet började den nya FUE-tekniken utvecklas, som är en avancerad teknik. Den största skillnaden med FUE-tekniken för hårtransplantation är att den inte lämnar några ärr och dess återhämtningstid är kortare som ger ett naturligt hårväxt och resulterar högsta standard.

Före & efter

klicka på respektive bild

klinikek-håravfall
Hår

Gratis rådgivning

Innan du genomgår behandlingen rekommenderar vi en gratis rådgivning hos en av våra specialistsjuksköterskor, där vi lyssnar på dina förväntningar och önskemål och tillsammans går igenom önskade områden som du vill behandla. 

Priser & övriga behandlingar

Produkter

På Klinik E.K erbjuder vi ett brett sortiment produkter. Kom in till oss för att fråga vilka produkter som passar dig bäst!

Var utförs tjänsten?

Flottiljgatan 67
721 31 Västerås

Service på en helt ny nivå! 

Hårtransplantation

Vår gratis Shuttle Service är tillgänglig för dig som önskar transport från buss/tågstationen samt flygplatsen i Västerås till kliniken i samband med hårtransplantationen.

För bokning av transfer, klicka på knappen nedan eller ring oss på 021-448 56 66!

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se