Bichectomi

Få bort den oönskade fettkudden som sitter precis under kindbenet för skarpare konturer i ansiktet. 

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se

Vad är bichectomi?

Buccal fettkuddeborttagning (Bichectomi) är ett ingrepp där oönskade fettkudden som sitter precis under kindbenet tas bort för att skapa skarpare konturer i ansiktet. Hos många personer är detta fettlager relativt tjockare än hos andra individer, och det kan ändra ansiktsformen hos dem och göra det rundare. 

Denna behandling kan utföras på såväl män som kvinnor och ger ansiktet bättre proportioner så att det ser tunnare och mer skulpterat ut samt framhäver din naturliga skönhet.

Vanliga funderingar

Det kirurgiska ingreppet varar mellan en och två timmar beroende på omfattningen av förbättringarna. Du kan uppleva svullnad omedelbart som håller normalt i sig i 3-5 veckor och därefter kan du se en skillnad. Ingreppet sker i regel genom lokalbedövning men vilken typ av anestesi som används kommer att diskuteras med dig under konsultationen. Din kirurg kommer att göra ett snitt i munnen mellan två och fyra centimeter långt mellan kinden och tandköttet.

Det kan uppstå blåmärken, men dessa kommer att minska med tiden. Blåmärken och svullnad är en normal förekomst i de flesta operationer. Din kirurg tar bort suturerna sju till tio dagar efter operationen. Vi rekommenderar att patienter inte deltar i kontaktsporter på minst åtta veckor. Du måste vila och undvika ansträngande aktivitet i sju till tio dagar.

   De flesta patienter återhämtar sig fullständigt inom tre veckor, men återhämtningsgraden varierar och påverkas av din allmänna hälsa, näring och omfattningen av proceduren.

Slutresultat varierar från person till person. Svullnaden kommer att ta mellan 3 till 5 veckor att lägga sig och därefter kommer du att se ett resultat. Det slutliga resultatet kommer du att se efter ca 6 månader, så det gäller att ha tålamod.

Den ålder som rekommenderas för bichectomi varierar beroende personens muskelton och hudtyp, men behandlingen är inte särskilt lämplig för personer över 45 år.

Före & efter

klicka på respektive bild

ansikte-bichectomi
klinikek-ansiktsoperation

Gratis rådgivning

Innan du genomgår behandlingen rekommenderar vi en gratis rådgivning hos en av våra specialistsjuksköterskor, där vi lyssnar på dina förväntningar och önskemål och tillsammans går igenom önskade områden som du vill behandla. 

Priser & övriga tjänster

Produkter

På Klinik E.K erbjuder vi ett brett sortiment produkter. Kom in till oss för att fråga vilka produkter som passar dig bäst!

Var utförs tjänsten?

Flottiljgatan 67
721 31 Västerås

Service på en helt ny nivå! 

Operationer

Vår gratis Shuttle Service är tillgänglig för dig som önskar transport från buss-/tågstationen samt flygplatsen i Västerås till kliniken i samband med operationen.

För bokning av transfer, klicka på knappen nedan eller ring oss på 021-448 56 66!

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se