Fettransplantation

Ett naturligt kirurgiskt ingrepp som innebär att vi arbetar med kroppens egen fettvävnad. Passar för områden som ansikte, läppar, bröst eller rumpa.

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se

Fettransplantation

ett naturligt sätt att skulptera din kropp

Fettöverföring – ofta känd som fettransplantation är ett naturligt kirurgiskt ingrepp och innebär att vi arbetar med kroppens egen fettvävnad. Man flyttar över fettvävnad från ett område i kroppen där det finns rikligt med fett till område som ansikte, läppar, bröst eller rumpa, för att återställa förlorad volym och på ett naturligt sätt forma och framhäva dina former. Utöver detta kan du korrigera ärr, asymmetrier samt ojämnheter på kroppen.

Fördelar med fettransplantation

 • Hudkvalitén förbättras – framför allt i ansiktet
 • Lämnar inga ärr utan endast små instickärr
 • Mindre smärtsam och man kan snabbt återgå till arbetet
 • Mycket liten risk för komplikationer då 100 % naturligt material används

Ansikte

Bröst

Läppar

Konsultation

Innan du genomgår en fettransplantation får du träffa vår kirurg som tillsammans med dig går igenom dina önskemål samt vilket resultat du kan förväntas få. Kostnad för läkarkonsultation är 500 kr. Alla operationer planeras utifrån dina förutsättningar.

Vanliga funderingar

Återställningstiden för fettransplantation varierar från patient till patient, men i de flesta fall bör man ta minst 7-10 dagar ledigt från arbete. Läkningen tar några veckor och svullnaden avtar gradvis innan man kan se förbättringar och ett slutresultat syns efter cirka sex månader.

Ansikte

Ansiktsimplantat används ofta för att förbättra ansiktskonturen och volymen hos patienter som vill ha mer framträdande kindben eller haka. Små implantat placeras kirurgiskt i de områden som behöver förstärkas för permanent förbättring av ansiktskonturen.

Vi på Klinik E.K använder oss av modern fettsugningsteknik för att ta bort fett från områden i kroppen, såsom mage, höfter eller lår. Detta görs genom små snitt som nästan inte lämnar några ärr. Fettet som har hämtats förbereds sedan försiktigt för injektion med minimal manipulation. Fett injiceras försiktigt i linjer, hål och ansiktsfördjupningar för att föryngra och ge konturer med fina kanyler, med hjälp av små snitt.

Denna transplantation lämpar sig för dig som önskar göra en mindre korrigering i ansiktet men inte vill göra några större ingrepp i ansiktet och du kan på detta sätt få tillbaka volymen i ditt ansikte och över kindbenen.

Vanliga behandlingsområden i ansiktet inkluderar

Bröst

Du som har genomgått en fettsugning, kan tillvarata ditt eget fett från exempelvis höfter, lår, mage och midja, för att sedan injicera det till dina bröst. På så sätt, ökar du volym och form med 100 % naturligt material i kroppen.

Denna metod skapar inte bara en naturlig bröstförstoring utan jämnar även ut asymmetriska bröst, gör bröstlyft och genomför bröstrekonstruktioner hos cancerpatienter.

Ingreppet görs under lokalbedövning. Fettet injiceras runt om bröstkörteln och under huden, ovan och under bröstkörteln ner mot bröstmuskeln.

Ungefär 50 % av den transplanterade volymen överlever på sikt och fastnar ”den nya platsen”.

Läppar

Om du inte vill använda dig av fillers är fettransplantation ett bra alternativ. Dock är det viktigt att känna till att just i läppar behöver detta ingrepp upprepas då alla fettceller inte överlever.

Läppförstoring med eget fett

Läppförstoring består i att eget fett, tas från något ställe på kroppen och injiceras i ena eller båda läpparna.

Varför gör man läppförstoring?

Det kan finnas både kosmetiska och funktionella skäl. Läpparna kan upplevas tunna eller så är det fel balans mellan tjockleken av under- och överläpp eller så är tjockleken ojämn.

Vilka är riskerna?

Som vid alla kirurgiska ingrepp finns vissa risker. Det kan bli blödning i vävnaden, infektion eller synliga ojämnheter i hudytan.

Före, under och efter operationen

Du träffar läkaren när du kommer till kliniken, behandlingsplanen bekräftas och plastikkirurgen ritar för att ni skall vara helt överens om vad som skall åtgärdas och varifrån fett skall hämtas, vilket görs med fettsugning. Du får tabletter för smärtstillning och förebyggande av svullnad.

Efter förberedelser med tvätt, dukning och bedövning görs operationen i lokalbedövning. Den tar 30 till 50 minuter att genomföra.

Efteråt vilar du en kort stund på kliniken före hemresan. Det finns inga stygn som behöver tas bort, men räkna med blåmärken och svullnad som försvinner på 10 till 14 dagar. Du kan använda kosmetiska produkter för att dölja blåmärkena om du vill börja jobba tidigare.

Resultatet

De flesta patienter är nöjda med resultatet efter en läppförstoring. Ärren är osynliga då de ligger på insidan av läppen. Resultatet består i flera år, men vid behov kan ingreppet upprepas senare.

Gratis rådgivning

Innan du genomgår behandlingen rekommenderar vi en gratis rådgivning hos en av våra specialistsjuksköterskor, där vi lyssnar på dina förväntningar och önskemål och tillsammans går igenom önskade områden som du vill behandla. 

Priser & övriga behandlingar

 • Armplastik inklusive fettsugning från 56 000 kr
 • Lårplastik inklusive fettsugning från 59 000 kr
 • Ryggplastik inklusive fettsugning från 59 000 kr
 • Bukplastik inklusive fettsugning från 48 000 kr

  Liten

 • Bukplastik inklusive fettsugning och övernattning paketpris 79 000 kr

  Full

 • Hudförändringar från 2 500 kr

  Ytterligare 700 kr tillkommer för varje förändring

Produkter

På Klinik E.K erbjuder vi ett brett sortiment produkter. Kom in till oss för att fråga vilka produkter som passar dig bäst!

Var utförs tjänsten?

Flottiljgatan 67
721 31 Västerås

Service på en helt ny nivå! 

Operationer

Vår gratis Shuttle Service är tillgänglig för dig som önskar transport från buss-/tågstationen samt flygplatsen i Västerås till kliniken i samband med operationen.

För bokning av transfer, klicka på knappen nedan eller ring oss på 021-448 56 66!

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se