Search
Close this search box.

Meny

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bröstörstoring

Syftet med bröstförstoring är att öka bröstens storlek eller förbättra formen genom inläggning av så kallade bröstimplantat. Vi på Klinik EK använder världsledande implantat från Mentor.

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se

Bröstförstoring med implantat

Små bröst går att förstora med olika typer av inlägg. I dag är silikon det dominerande materialet i bröstproteser. Det går även bra att använda koksaltimplantat om det finns ett önskemål om detta. Bröstimplantat finns som runda eller droppformade inlägg. Vad som passar Dig bäst beror dels på dina egna önskemål och dels på hur dina bröst ser ut. Inläggen kan placeras på två olika sätt, antingen under bröstmuskeln eller under bröstkörteln. Form, storlek samt placering av inläggen bestäms på konsultationen.

Operationen utförs under narkos. Före operationen markeras de planerade inläggens lägesplacering. Doktorn tar då hänsyn till kroppsform och bröstvårtans läge. Därefter läggs ett snitt i det naturliga vecket under vardera bröst, för att sedan lossa upp en ficka under det uppmarkerade området. Inläggen placeras därefter i fickan och lägesjusteras. Snittet sys därpå med en tråd som försvinner och man behöver således inte ta bort några stygn. Du får räkna med att ha ont en tid efter operationen men du får natuturligtvis smärtstillande tabletter utskrivet i samband med operationen.

Det som kommer att synas efter operationen är ett litet ärr i vecket under vardera bröst. Ärren är inte särskilt framträdande, men efter tre till fyra månader kan de bli röda och irriterade. Detta är dock en naturlig period i läkningsprocessen och efter ytterligare någon månad bleknar ärren och förbättras successivt. Tejpning av ärren har visat sig påskynda och förbättra läkningsprocessen. Känseln i bröstvårtorna blir ofta nedsatt, speciellt i början, men kommer ofta så småningom tillbaka. Efter ca ett år är känseln i det närmaste normal. En viss nedsatt erogen känsel få man tyvärr alltid räkna med samt att brösten förändras vid en graviditet.

Operationen kan medföra komplikationer bestående i för hård kapselbildning. Bindväv bildas runt om inlägget och lägger sig som en skyddande kapsel, det är kroppens naturliga sätt att hantera främmande material. Det händer att kapseln blir för stram, något som resulterar i att bröstet kan kännas hårt och att smärta kan uppstå. Ibland måste ett nytt kirurgiskt ingrepp göras. Skulle du drabbas av detta under året efter din operation behöver du endast betala för narkosen under det nya ingreppet, du får operationen gratis genom så kallad kapselgaranti. Garantin gäller även för droppformade implantat som har roterat. Kapselbildning och rotation av implantat är ovanligt.

Vi använder oss av implantat från den amerikanska tillverkaren Mentor som har FDA- godkännande och de får således tillverka implantat för USA- marknaden. Mentor är den dominerande bröstproducenten i världen.

”Sedan några år tillbaka har man sett att ett fåtal patienter som gjort en bröstförstoring med ​implantat har drabbats av en ovanlig form av lymfom (blodsjukdom) som kallas BIA-ALCL(Breast Implant Associated – Anaplastic Large Cell Lymphoma). Man vet idag inte exakt vad som orsakar ALCL, men ​implantatets utformning kan ha betydelse. Forskning kring orsaken till ALCL pågår. Risken att drabbas av detta är dock extremt liten i förhållande till antalet bröstförstoringar som gjorts och vid tidig diagnos är enda behandlingen att man tar ut​implantaten och den omgivande kapseln för att bli botad. Symptomen​ ​på BIA ALCL är ​hastigt påkommen svullnad av bröstet som kommer efter den normala läkningsfasen (som ​kan vara upp till 6-12 månader efter operationen). Om man får detta symptom ska man söka  upp sin plastikkirurg för undersökning och eventuell utredning”.

Trygghetsgaranti

Trygghetsgarantin innebär att behandlar eller opererar på nytt utan extra kostnad om inte erfordelig standard uppnåtts. Skulle ny operation under narkos krävas så uppstår en mindre kostnad för själva narkosen, i övrigt fall står vi för alla kostnader.

Vi samarbetar med Mentor i Sverige och använder oss av Mentors implantat som vi har lång erfarenhet av. Mentors implantat är trygga och godkända av FDA (USA:s motsvarighet till läkemedelsverket). Dessutom ingår en livstidsgaranti, om implantaten mot förmodan skulle gå sönder. Läs mer om mentors implantat på https://mentorimplants.se/

Konsultation

På Klinik E.K möter du erfarna plastikkirurger som besitter både teknisk skicklighet och ett konstnärligt öga. Målet med konsultationen är att sätta samman dina önskemål och personliga förutsättningar till ett behandlingsförslag.

Vanliga funderingar

Vilken storlek ska jag ha?

Det korta svaret är att det är du som bestämmer. Vid konsultationen ägnas mycket tid åt ett samtal om dina önskemål och förväntningar. Du får testa med provinlägg i BH’n för att komma svaret närmare och slutligen bestämma storlek och form.

Var ska snittet placeras?

Som en del av behandlingsplanen föreslås också placering av ärret. Det finns olika möjligheter att välja på som alla har sina för- och nackdelar. Målet är att åstadkomma det önskade resultatet på så säkert sätt som möjligt och minimera risken för komplikationer.
Ur ett riskhänseende är snitt i vecket under bröstets yttre del att föredra i de flesta fall. Det finns andra placeringar, t.ex. längs med vårtgården eller i armhålan, men dessa används endast i undantagsfall.

Var ska implantatet placeras?

Här finns det två möjligheter, framför- eller bakom bröstmuskeln. Det vanligaste är att lägga implantaten bakom muskeln där de ligger under en tjockare täckning och ger ett naturligt utseende.
I vissa fall måste implantaten läggas framför bröstmuskeln direkt under bröstkörteln, t.ex. för aktiva idrottare där muskeln inte får störas.

Vilket fabrikat använder ni?

Vi använder implantat från Mentor.

Behöver jag eftervård?

Ja, du får kvalificerad eftervård med övervakning och du har möjlighet att övernatta på Klinik E.K där du givetvis får ett eget rum.

klinik-ek-brostforstoring

Gratis rådgivning

Innan du väljer att genomföra någon operation eller behandling hos oss rekommenderar vi rådgivning med en av våra specialistsjuksköterskor. Under konsultationen klargör vi vilka förväntningar och önskemål du har, sedan sker en genomgång av önskade områden för operation eller behandling.

Priser & övriga behandlingar

Produkter

På Klinik E.K erbjuder vi ett brett sortiment produkter. Kom in till oss för att fråga vilka produkter som passar dig bäst!

Var utförs tjänsten?

Flottiljgatan 67
721 31 Västerås

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta oss på

Recension