Meny

Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Svettbehandling

Med hjälp av botulinumtoxininjektioner kan man hindra svettkörtlarna från att producera för mycket svett.  

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se

Blockering av svettproduktion

med botulinumtoxininjektioner ("botox")

Primär hyperhidros – eller onaturligt hög svettproduktion – bland annat i armhålor, handflator, fotsulor, ansikte eller ljumskar, är inget naturligt för kroppen och kan ge en försämrad livskvalitet. Detta behandlas enkelt, snabbt och effektivt med hjälp av botulinumtoxininjektioner.  

Med hjälp av botulinumtoxin blockerar man nervsignalerna som är orsaken till att vi svettas. Med hjälp av injektionerna hindrar man svettkörtlarna från att producera för mycket svett.  

En ny behandling behövs vanligtvis inom fyra till sex månader och effekten förbättras och förlängs efter varje behandling man gör, då botulinumtoxininet medför att svettkörtlarna inte får tillbaka sin fulla aktivitet mellan varje injektion.  

Vanliga funderingar

Hur går behandlingen till?

Vi börjar behandlingen med ett svett-test och penslar på jod och stärkelse och därefter kartlägger vi svettkörtlarnas utbredning. Sedan injiceras tunna små nålar där svettkörtlarna finns. Detta gör inte ont och någon bedövning behövs inte. Behandlingen ger inte heller några biverkningar förutom eventuellt svag rodnad eller öm hud under de första dagarna.  

Vilka biverkningar kan jag förvänta mig?

Vid behandling av hand- och fotsvett använder vi oss av bedövning. Vid behandling av handsvett kan muskeln i handen till en början bli försvagad och det kan bli svårt att greppa saker under de första dagarna. Detta går naturligtvis över efter några veckor.  

Hur länge håller resultatet?

Efter dessa behandlingar upphör de kraftiga svettningarna nästan helt och håller och effekten kan sitta i mellan tre till femton månader, men nya behandlingar bör göras under denna tid.

Problemområden

som kan behandlas med svettbehandling

Svettningar

Gratis rådgivning

Innan du väljer att genomföra någon operation eller behandling hos oss rekommenderar vi rådgivning med en av våra specialistsjuksköterskor. Under konsultationen klargör vi vilka förväntningar och önskemål du har, sedan sker en genomgång av önskade områden för operation eller behandling.

Priser & övriga behandlingar

Produkter

På Klinik E.K erbjuder vi ett brett sortiment produkter. Kom in till oss för att fråga vilka produkter som passar dig bäst!

Var utförs tjänsten?

Flottiljgatan 67
721 31 Västerås

Tidsbokning & konsultation

Ring eller mejla för konsultation hos specialistläkare! Pris 500 kr.

OBS! Rådgivning hos specialistsjuksköterska är helt gratis.

info@klinikek.se

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta oss på

Recension